Fetaost lasagne
09 Sep 2011

Food

  • Portioner: 4
  • Tillagningstid: 75-85 minuter
  • Inspirerad av: Boken vegetarisk husmanskost
Antal Ingrediens ICA
250g Lasagneplattor  
2dl Soltorkade tomater  
150g  Fetost  
  TOTALT xxx

Spenatsåsen

Antal Ingrediens ICA
2 Vitlöksklyftor  
1  gul lök  
   Olivolja  
300g  Hackad, fryst spenat  
400h   Krossade tomater  
1msk Chilisås  
   Chilipeppar  
   Svartpeppar  
  Salt  
  TOTALT xxx

Bechamelsås

Antal Ingrediens ICA
9 dl  Soja mjölk  
1 dl  Mjöl  
  Salt  
  Svartpeppar  
  Riven muskotnöt  
  TOTALT xxx

Spenatröra (Alternativ 1)

Antal Ingrediens ICA
250g  Bladspenat  
2  Vitlöksklyftor  
1 burk Pastasås  
  TOTALT xxx

Taco-lasange (Alternativ 2)

Antal Ingrediens ICA
1 Gul lök  
300g Quron färs  
1påse  Tacokrydda  
250g  Krossade tomater  
  TOTALT xxx

Kelda pastasås (Alternativ 3)

Antal Ingrediens ICA
1 burk Kelda pastasås mild ost  
  TOTALT xxx

Totalt: XXX

Tillagning

Du kan byta ut Spenatsåsen mot spenatröran. Eller byta ut bechamelsåsen mot Kelda pastasås.

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 225 grader.

Spenatsåsen

  • Hacka löken och fräs i olivolja i en stekpanna.
  • Pressa vitlöksklyftorna i pannan.
  • Tillsätt den frysta spenaten.
  • När spenaten har tinat i pannan, tillsätt alla kryddor, krossade tomaterna och chilisåsen.
  • Låt puttra några minuter

Bechamelsås

  • Vispa mjölet med 2 dl möjlk.
  • Värm resten av mjölken och vispa ner i mjölblandningen.
  • Vispa till såsen har tjocknat.
  • Krydda med riven muskot, svartpepar och salt.

Lasangen

  • Klipp de soltorkade tomaterna i bitar.
  • Häll knappt hälften av bechaelsåsen i en ca 25x35 cm stor form.
  • Varva lasagneplattor, spenatsås, och soltorkade tomater i tre lager.
  • Avsluta med ett fjärde lager plattor och täck med bechamelsås och smula fetaosten överst.
  • Grädda 25-35 minuter i 225 grader.

Spenatröra (Alternativ 1)

  • Skala och hacka vitlöken.
  • Fräs vitlök och spenat med olivolja i stepanna.
  • Rör i pastasåsen.