Bönburgare
10 Mar 2013

Food

  • Portioner: 6 stycken finfina biffar
  • Tillagningstid: xx minuter
  • Inspirerad av:
Antal Ingrediens ICA
1 lök  
2 vitlöksklyftor  
2 morötter  
1 förpackning ekologiska svarta bönor  
1 förpackning ekologiska kidneybönor  
1 tsk salt  
1-2 krm svartpeppar  
1 tsk curry  
1/2 tsk spiskummin  
½-1 tsk Chiliflingor  
1 Ekologiskt ägg  
3 msk Vetemjöl/majsstärkelse  
  färsk persilja eller koriander  

Tillagning

  • Skala lök, vitlök och morötter. Riv löken grovt och morötterna fint på ett rivjärn.
  • Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem.
  • Mixa bönorna i en matberedare tillsammans med salt, svartpeppar, lök, vitlök, morötter, kryddor, ägg och vetemjöl. Jag har angett kryddorna i ungefärliga mått, men krydda som du själv vill ha det. Det går utmärkt att smaka på smeten innan du steker den för att känna om du är nöjd.
  • Känn efter så att smeten inte är för lös. Om den är det, tillsätt lite mer vetemjöl/majsstärkelse. Annars blir det jättesvårt att hantera biffarna.
  • Klicka smeten med en sked direkt i stekpannan och forma dem till biffar (2 per port). Stek dempå medelvärme 3-4 minuter på varje sida.