Kidneybiffar
10 Mar 2013

Food

  • Portioner: 6 stycken finfina biffar
  • Tillagningstid: xx minuter
  • Inspirerad av:
Antal Ingrediens ICA
1 burk (400 g) kokta kidneybönor
2 medelstora kokta potatisar
0,5 gul lök
0,5 dl ströbröd
0,5 dl havregryn
1 msk tomatpuré
1 tsk vitpeppar
1 tsk rosmarin
salt och svartpeppar efter smak

Tillagning

  • Mosa potatisarna och tillsätt de avrunna bönorna. Mosa. Hacka (ev. mixa) lökhalvan fint och blanda ned i smeten. '
  • Tillsätt resten av ingredienserna och blanda, blanda, blanda.
  • Smaka av och känn efter om det behövs mer salt, örter eller något helt annat! Grillkrydda skulle kanske inte vara fel!
  • Stek i olja eller veganskt smör på medelvärme.
  • Servera med ugnsstekta grönsaker och tsatziki, eller varför inte med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt? Också perfekt som hamburgare!