Pappardelle med timjan- och svampsås
06 Mar 2011

Food

Antal Ingrediens ICA
250 g Pappardelle (pasta) x
250g Broccolibuketter 20
250 g Champinjoner 6.25
250 g Trattkantareller x
2 Gula lökar 2,25
2 Klyfta vitlök 1
2 dl Sojagrädde 14
1 dl Sojamjölk 2.19
Olja till stekning -
Timjan -
Svartpeppar -
Salt -
Saften från ½ citron 2.50
2 Ciabatta 16
TOTALT (70)

Tillagning

  • Koka upp pastan. *
  • Hacka löken och dela champinjonerna i kvartar, dela broccolin i småbuketter.
  • Värm oljan i en stekpanna och stek champinjonerna hårt, lägg i trattkantarellerna på slutet. Tillsätt löken och låt den mjukna.
  • Pressa ner vitlöken i stekpannan. Häll i grädde och mjölk samt krydda med timjan, peppar och salt. Låt puttra lite och smaka av med citronsaften.
  • Lägg i broccolin.
  • Blanda sås och pasta när både broccolin och pastan är al dente.

Tillbehör

  • Skiva en ciabatta och gnid in vitlök. Ringla lite olivolja över och sätt in i ugn cirka 200 grader. Klart när bröden är krispiga och har fått färg.