Rosmarinstekta Quorn Filéer
10 Mar 2011

Marinerade quorn filéer

Antal Ingrediens ICA
300g Quorn Filéer 40
2 msk Rosmarin -
0,5 Finhackad röd paprika 5
1 dl Olivolja -
Salt och peppar -
TOTALT 45

Ugnstekta rotfrukter

Antal Ingrediens ICA
2 Palsternacka 5
2 Rödbetor 3
5 Potatis 3
1.5 Röd paprika 12
TOTALT 23

Pepparsås

Antal Ingrediens ICA
2 msk Rosépeppar (20)
2 msk Grönpeppar (17)
2 msk Svartpeppar -
4 st Schalottenlökar 10
1 msk Smör -
1 msk Tomatpure -
2 msk Vetemjöl -
3 dl Vatten -
1 tsk Socker -
1,5 dl Sojagrädde 11
1 msk Dijonsenap -
1 msk Soja -
2 krm Salt -
TOTALT 11

Tillagning

  • Marinera Quorn Filéer i en blandning av paprika, rosmarin, olivolja, salt och peppar.
  • Skala och dela rotfrukterna och paprikan i stora bitar och lägg dem på en plåt. Strö över salt och peppar.
  • Stek rotfrukterna i ugnen på 200 grader i ca 1 timme.
  • Efter halva tiden; ställ in även Quorn Filéer i ugnen.
  • Servera filéerna och de rostade rotsakerna med en god pepparsås.

Pepparsås

  • Mortla eller krossa pepparkornen fint.
  • Hacka schalottenlöken fint.
  • Värm en stekpanna och fräs löken i smöret någon minut under omrörning.
  • Tillsätt tomatpuren och pepparkornen. Fräs någon minut till.
  • Tillsätt vetemjöl och fräs lite till.
  • Häll på vatten och låt koka ihop.
  • Tillsätt grädden, socker, soja samt dijonsenap. Koka ihop.