- Portioner: 4
- Tillagningstid: 75-85 minuter
- Inspirerad av: Boken vegetarisk husmanskost
Antal |
Ingrediens |
ICA |
250g |
Lasagneplattor |
|
2dl |
Soltorkade tomater |
|
150g |
Fetost |
|
|
TOTALT |
xxx |
Spenatsåsen
Antal |
Ingrediens |
ICA |
2 |
Vitlöksklyftor |
|
1 |
gul lök |
|
|
Olivolja |
|
300g |
Hackad, fryst spenat |
|
400h |
Krossade tomater |
|
1msk |
Chilisås |
|
|
Chilipeppar |
|
|
Svartpeppar |
|
|
Salt |
|
|
TOTALT |
xxx |
Bechamelsås
Antal |
Ingrediens |
ICA |
9 dl |
Soja mjölk |
|
1 dl |
Mjöl |
|
|
Salt |
|
|
Svartpeppar |
|
|
Riven muskotnöt |
|
|
TOTALT |
xxx |
Spenatröra (Alternativ 1)
Antal |
Ingrediens |
ICA |
250g |
Bladspenat |
|
2 |
Vitlöksklyftor |
|
1 burk |
Pastasås |
|
|
TOTALT |
xxx |
Taco-lasange (Alternativ 2)
Antal |
Ingrediens |
ICA |
1 |
Gul lök |
|
300g |
Quron färs |
|
1påse |
Tacokrydda |
|
250g |
Krossade tomater |
|
|
TOTALT |
xxx |
Kelda pastasås (Alternativ 3)
Antal |
Ingrediens |
ICA |
1 burk |
Kelda pastasås mild ost |
|
|
TOTALT |
xxx |
Totalt: XXX
Tillagning
Du kan byta ut Spenatsåsen mot spenatröran. Eller byta ut bechamelsåsen mot Kelda pastasås.
Förberedelser
- Sätt ugnen på 225 grader.
Spenatsåsen
- Hacka löken och fräs i olivolja i en stekpanna.
- Pressa vitlöksklyftorna i pannan.
- Tillsätt den frysta spenaten.
- När spenaten har tinat i pannan, tillsätt alla kryddor, krossade tomaterna
och chilisåsen.
- Låt puttra några minuter
Bechamelsås
- Vispa mjölet med 2 dl möjlk.
- Värm resten av mjölken och vispa ner i mjölblandningen.
- Vispa till såsen har tjocknat.
- Krydda med riven muskot, svartpepar och salt.
Lasangen
- Klipp de soltorkade tomaterna i bitar.
- Häll knappt hälften av bechaelsåsen i en ca 25x35 cm stor form.
- Varva lasagneplattor, spenatsås, och soltorkade tomater i tre lager.
- Avsluta med ett fjärde lager plattor och täck med bechamelsås och smula
fetaosten överst.
- Grädda 25-35 minuter i 225 grader.
Spenatröra (Alternativ 1)
- Skala och hacka vitlöken.
- Fräs vitlök och spenat med olivolja i stepanna.
- Rör i pastasåsen.