Kidneybiffar
10 Mar 2013

Food

  • Portioner: 6 stycken finfina biffar
  • Tillagningstid: xx minuter
  • Inspirerad av:
Antal Ingrediens ICA
1 burk (400 g) kokta kidneybönor  
2 medelstora kokta potatisar  
0,5 gul lök  
0,5 dl ströbröd  
0,5 dl havregryn  
1 msk tomatpuré  
1 tsk vitpeppar  
1 tsk rosmarin  
  salt och svartpeppar efter smak  

Tillagning

  • Mosa potatisarna och tillsätt de avrunna bönorna. Mosa. Hacka (ev. mixa) lökhalvan fint och blanda ned i smeten. ‘
  • Tillsätt resten av ingredienserna och blanda, blanda, blanda.
  • Smaka av och känn efter om det behövs mer salt, örter eller något helt annat! Grillkrydda skulle kanske inte vara fel!
  • Stek i olja eller veganskt smör på medelvärme.
  • Servera med ugnsstekta grönsaker och tsatziki, eller varför inte med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt? Också perfekt som hamburgare!