- Portioner: 4
- Tillagningstid: xx minuter
- Inspirerad av: Arla köket
Antal |
Ingrediens |
ICA |
2 dl |
gröna linser |
|
2dl |
Turkisk meze matyoughurt |
|
2 |
Auberginer |
|
2 |
Röda lökar |
|
50g |
Svart oliver |
|
1 tsk |
Timjan |
|
3 |
Tomater |
|
1 tsk |
Salt |
|
1 krm |
Svartpeppar |
|
|
TOTALT |
|
Tillagning
- Koka linser i lättsaltat vatten ca 30 min
- Skär auberginerna i klyftor.
- Skala och klyfta löken.
- Skär tomaterna i bitar.
- Stek auberginerna, löken och tomaterna i stekpanna.
- Krydda med salt och peppar.
- Häll av vattnet ifrån linserna och rör ner i stekpannan.
- Tillsätt timjan och oliver, blanda runt och ta av stekpannan ifrån spisen.
- Servera med såsen.
Såsen
- Tärna de soltorkade tomaternn.
- Blanda med matyoghurten.