Marinerade quorn filéer
Antal |
Ingrediens |
ICA |
300g |
Quorn Filéer |
40 |
2 msk |
Rosmarin |
- |
0,5 |
Finhackad röd paprika |
5 |
1 dl |
Olivolja |
- |
|
Salt och peppar |
- |
|
TOTALT |
45 |
Ugnstekta rotfrukter
Antal |
Ingrediens |
ICA |
2 |
Palsternacka |
5 |
2 |
Rödbetor |
3 |
5 |
Potatis |
3 |
1.5 |
Röd paprika |
12 |
|
TOTALT |
23 |
Pepparsås
Antal |
Ingrediens |
ICA |
2 msk |
Rosépeppar |
(20) |
2 msk |
Grönpeppar |
(17) |
2 msk |
Svartpeppar |
- |
4 st |
Schalottenlökar |
10 |
1 msk |
Smör |
- |
1 msk |
Tomatpure |
- |
2 msk |
Vetemjöl |
- |
3 dl |
Vatten |
- |
1 tsk |
Socker |
- |
1,5 dl |
Sojagrädde |
11 |
1 msk |
Dijonsenap |
- |
1 msk |
Soja |
- |
2 krm |
Salt |
- |
|
TOTALT |
11 |
Tillagning
- Marinera Quorn Filéer i en blandning av paprika, rosmarin, olivolja,
salt och peppar.
- Skala och dela rotfrukterna och paprikan i stora bitar och lägg dem på
en plåt. Strö över salt och peppar.
- Stek rotfrukterna i ugnen på 200 grader i ca 1 timme.
- Efter halva tiden; ställ in även Quorn Filéer i ugnen.
- Servera filéerna och de rostade rotsakerna med en god pepparsås.
Pepparsås
- Mortla eller krossa pepparkornen fint.
- Hacka schalottenlöken fint.
- Värm en stekpanna och fräs löken i smöret någon minut under omrörning.
- Tillsätt tomatpuren och pepparkornen. Fräs någon minut till.
- Tillsätt vetemjöl och fräs lite till.
- Häll på vatten och låt koka ihop.
- Tillsätt grädden, socker, soja samt dijonsenap. Koka ihop.