Antal |
Ingrediens |
ICA |
250 g |
Pappardelle (pasta) |
x |
250g |
Broccolibuketter |
20 |
250 g |
Champinjoner |
6.25 |
250 g |
Trattkantareller |
x |
2 |
Gula lökar |
2,25 |
2 |
Klyfta vitlök |
1 |
2 dl |
Sojagrädde |
14 |
1 dl |
Sojamjölk |
2.19 |
|
Olja till stekning |
- |
|
Timjan |
- |
|
Svartpeppar |
- |
|
Salt |
- |
|
Saften från ½ citron |
2.50 |
2 |
Ciabatta |
16 |
|
TOTALT |
(70) |
Tillagning
- Koka upp pastan.
*
- Hacka löken och dela champinjonerna i kvartar, dela broccolin i småbuketter.
- Värm oljan i en stekpanna och stek champinjonerna hårt, lägg i
trattkantarellerna på slutet. Tillsätt löken och låt den mjukna.
- Pressa ner vitlöken i stekpannan. Häll i grädde och mjölk samt krydda med
timjan, peppar och salt. Låt puttra lite och smaka av med citronsaften.
- Lägg i broccolin.
- Blanda sås och pasta när både broccolin och pastan är al dente.
Tillbehör
- Skiva en ciabatta och gnid in vitlök. Ringla lite olivolja över och
sätt in i ugn cirka 200 grader. Klart när bröden är krispiga och har
fått färg.